logo UVA - Teaching & learning Centre - Antum

Ontwikkeling Kennisplatform UvA - TLC

Klant Universiteit van Amsterdam
Expertise Strategie, UX design, WordPress development, doelgroeponderzoek
Resultaten
  • Binnen een jaar naar 3.000 gebruikers per maand
  • Kenniscentrum voor UVA professionals
  • Online cursus aanbod voor alle faculteiten
Website tlc.uva.nl

Het UvA Teaching & Learning Centre (TLC)

De Universiteit van Amsterdam is een universiteit met veel kennis over onderzoek en onderwijs. Echter zijn er meerdere kanalen waar docenten hun informatie vinden. Met het platform voor het netwerk ‘UvA Teaching & Learning Centre’ bieden wij één kanaal voor UvA docenten waar zij informatie vinden én kunnen delen om te werken aan de verbetering van het onderwijs. Het portaal bleek snel een groot succes en is binnen één jaar tijd gegroeid naar gemiddeld 3.000 actieve gebruikers per maand.

Kennis centraal

Onze UX designers en Digitaal Strategen hebben samen met de stakeholders uitgebreide UX brainstorms gehad op de Universiteit van Amsterdam. Hieruit is geconcludeerd dat het van belang is om voor de diverse faculteiten een ‘community gevoel’ te creëren, wat zal motiveren om informatie te vinden en ook te delen.

De UvA docenten zijn gewend om, als het bijvoorbeeld gaat om onderwijsvernieuwing, veel van elkaar te leren en snel collega’s te raadplegen. Het gevoel wat dit nieuwe portaal moest uitstralen moet hier dus ook op inspelen. Je moet als docent het gevoel krijgen dat de informatie die jij leest van andere collega docenten komt en direct voor jou toepasbaar is.

Van docenten voor docenten

Om ervoor te zorgen dat het persoonlijke aspect verder benadrukt wordt en dat de UvA professionals zich gehoord en aangesproken voelen, is er een speciale omgeving gebouwd binnen het plaform genaamd ‘Teacher Stories’. De docenten van de verschillende faculteiten kunnen hier hun persoonlijke verhaal kwijt en elkaar ondersteunen met tips over hun verschillende ervaringen. Naast dat dit interessant is om te lezen voor de docenten, geeft dit het gehele portaal een persoonlijkere en herkenbaardere omgeving voor de docenten.

Cursus aanbod

Naast het vinden van informatie over onderwijsinnovatie en docentprofessionalisering wordt het portaal ook gebruikt om het cursusaanbod van UvA Teaching & Learning Centre te presenteren. Het nieuwe platform biedt dan ook een overzicht van cursussen waarbij docenten zich direct kunnen inschrijven!

Onderzoeken is weten

Na de lancering van het TLC platform is er direct verder ontwikkeld aan het optimaliseren van de gebruikerservaring. Hiervoor zijn diverse vraagstukken onderzocht zoals:

  • hoe ziet het zoekgedrag van de bezoekers er uit?
  • hoe snel vinden bezoekers de gewenste informatie?
  • kunnen we achterhalen of er cruciale informatie ontbreekt?

Om deze vragen te beantwoorden hebben wij samen met de UvA een kwalitatief usability test met de directe doelgroep opgezet. In dit onderzoek gingen wij met de doelgroep in gesprek en werden er doormiddel van o.a. een ‘Thinking aloud’ methode mogelijke optimalisaties geverifieerd. Deze waardevolle inzichten zijn door Antum aan de hand van ons eigen Beyond Model tot concrete website optimalisaties omgezet om de gebruikerservaring van het TLC platform te verbeteren.

Hier zijn wij mee bezig!

Bij het TLC platform is Antum doorlopend bezig met gebruikersonderzoeken, optimalisaties en uitbreidingen om steeds een betere en volledigere ervaring voor de gebruikers te kunnen realiseren. Doormiddel van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken worden optimalisatie blootgelegd en verbeteringen geanalyseerd.

Kwalitatief en kwantitatief gebruikersonderzoek
UX optimalisaties

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Ga in gesprek met onze digitaal strateeg en ontdek samen de mogelijkheden voor jouw organisatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ivor Koen Digitaal strateeg
Meer werk bekijken

Enthousiast? Neem contact op!