logo IXL managed hosting - Antum

Van standaard naar op maat gemaakte oplossingen

Klant IXL managed hosting / Team Blue
Expertise Strategie, Concept, UX design, Development.
Resultaten
  • Nieuwe website aansluitend op herpositionering merk en strategie
  • Inzicht verkregen in doelpubliek via diepte-interviews
  • Heldere merkstrategie gecreëerd
  • Verschillende ontwerpopties gepresenteerd
  • Moderne, op maat gemaakte en veilige website binnen een krappe deadline
Behaalde Resultaten (Tot zover 😉)
  • 50% Meer conversie

iXL managed hosting herpositionering

iXL managed hosting is een managed hosting provider die standaard- en aangepaste hosting oplossingen biedt voor hun klanten. Recentelijk is iXL onderdeel geworden van de organisatie Team.blue en wilden zij hun bedrijf en strategie herpositioneren. Om dit doel te bereiken, ging iXL in zee met ons voor een complete herpositionering en redesign van merk en website.

Uitdaging

De eerste stap in het proces was het uitvoeren van een UX-sessie om de huidige en gewenste staat van de organisatie in kaart te brengen. Dit omvatte het maken van een stakeholder map, persona’s, customer journey map en merkattributen. De informatie verzameld in deze sessie werd gebruikt om een UX-rapport te creëren, dat vervolgens werd gedeeld met de klant voor feedback en goedkeuring.

Om inzicht te krijgen in de wensen en voorkeuren van de doelgroep, hield wij diepte-interviews. Hieruit bleek dat de doelgroep ontevreden was over de gebrek aan personalisatie en continuïteit van de vorige provider. Ze benadrukten ook de belangrijkheid van een moderne website, op maat gemaakte oplossingen voor bedrijven en een focus op veiligheid. Certificeringen waren ook een must voor de doelgroep.

Merkstrategie

Met deze informatie kon Antum een heldere merkstrategie voor iXL Hosting creëren. De volgende stap was om de website te ontwerpen. Om de verschillende ontwerpopties te tonen, creëerde Antum drie stylescapes: mild, medium en spicy. Het milde ontwerp was een evolutie van het huidige ontwerp, terwijl de medium en spicy ontwerpen volledig nieuw en fris waren. Met deze opties kon iXL een ontwerp kiezen dat het beste aansluit bij hun nieuwe merk en strategie.

Resultaat

Het herpositionerings- en websiteontwerpproces van Antum heeft ervoor gezorgd dat iXL Hosting hun waardepropositie effectief kon communiceren en aansluiten bij hun doelpubliek. Met een moderne, op maat gemaakte en veilige website die voldoet aan de branchestandaard certificeringen, is iXL nu in staat om klanten aan te trekken en vast te houden.

Ook samenwerken aan online groei

Ga in gesprek met de online strateeg van ons webdesign bureau en ontdek samen de mogelijkheden voor jouw organisatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ivor Koen Digitaal strateeg

Enthousiast? Neem contact op!