logo CNME - Antum
CNME natuur website

Samenbrengen mens en natuur regio Maastricht

Klant CNME
Expertise Strategie, concept, UX design, WordPress development, optimalisatie
Resultaten
  • Betrokkenheid gebruikers verhoogd
  • Bereik 'natuur' aanbod vergroot
  • Kernactiviteiten CNME verduidelijkt

Centrum voor Natuur- en Milieueducatie in Maastricht en regio

Het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie (CNME) heeft als doel het verbinden van mensen en natuur in Zuid-Limburg. Voor deze case was het van belang om een sterk design neer te zetten, die je het gevoel geeft dat je je in de natuur waant. In de gloednieuwe WordPress website hebben we o.a. een visuele agenda en kennisbank ontworpen.

Dit heeft geresulteerd in een overzichtelijk aanbod en meer natuureducatie mogelijkheden voor burgers, scholen, bedrijven en gemeenten in regio Maastricht.

webdesign 2023 Interactief design

Inspelen op educatie en samenzijn

Onze UX designers en Digitaal Strategen hebben samen met het CNME een uitgebreide UX-sessie gehouden. Hieruit is geconcludeerd dat het van belang is om een ‘community gevoel’ te creëren, wat zal motiveren om informatie te vinden en deel te nemen. Met expertise en passie zorgt het CNME voor meer betrokkenheid en educatie op het gebied van natuur en milieu. Dit moest terugkomen in het design! We hebben voor een overzichtelijke, open en transparante uitstraling gekozen. Door het ontwikkelen van een speelse, inspirerende website, wordt de bezoeker aangespoord om de natuur in te gaan.

cnme website natuurlijke website

CNME

Educatie en vergroening

Natuurlijk groen, samen doen!

Materialenbank

Met het maken van een kennisbank, of ook wel een materialenbank, is er ruimte gekomen voor bezoekers om makkelijk te filteren op de relevante onderwerpen of projecten. Met het doel van het CNME om burgers te betrekken en de educatie te vergroten, is de materialenbank een belangrijke toevoeging. Door een makkelijk te navigeren systeem kunnen er zowel PDF bestanden worden gedownload, als video’s worden bekeken.

moderne website design

De Groene agenda

De webdesigners hebben met het creëren van de “Groene agenda” de gewenste betrokkenheid in hun hoofd gehouden. De agenda is gemaakt om groene en duurzame evenementen in toe te voegen. De overzichtelijke agenda draagt bij aan het doel van CNME, namelijk: het samen vergroenen van onze leefomgeving. De inwoners, gemeenten, scholen en bedrijven kunnen zich makkelijk en snel aanmelden voor een groene cursus, workshop of open dag. Met één klik op het gewenste evenement wordt d.m.v. een ingebouwde Google Maps kaart precies aangegeven waar het evenement zal plaats vinden.

mobile first design

Waar zijn we nu mee bezig?

Samen met het CNME zijn wij continu bezig zijn om de perfecte online beleving te realiseren voor de bezoekers. Momenteel is de website hard aan het meegroeien met het snel stijgende aantal bezoekers. Hierdoor komt nog sneller relevante data vrij wat gebruikt wordt voor de volgende optimalisaties.

Conversie optimaliseren
Data verzamelen en analyseren

Review

“Toen wij kozen voor Antum wisten we dat we een goede keuze hadden gemaakt. Ze luisteren naar hun klanten, houden rekening met hun wensen en gaan professioneel en respectvol te werk. Antum heeft ons geholpen om een website te realiseren die aansluit op onze velen doelgroepen. Dankzij hun kunnen wij veel informatie op onze website kwijt zonder dat de bezoeker het overzicht kwijtraakt of de website er te druk uitziet.”

Elise van Dam, CNME

Ook samenwerken aan online performance?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ivor Koen Online Strateeg

Enthousiast? Neem contact op!