logo Waarom een SSL certificaat gebruiken? - Antum
Update
1 min
17 jan, 2018
Ivor Koen
Dit bericht is meer dan één jaar oud. De inhoud van dit bericht kan inmiddels verouderd zijn.

Waarom een SSL certificaat gebruiken?

Bij elk bezoek aan een website communiceert je browser met de server waarop de website is geplaatst. Voor elke pagina die je bezoekt, afbeelding die je downloadt of formulier die je invult stuur je gegevens door naar deze server en de server stuurt op zijn beurt weer gegevens terug. Hoe gevoeliger de gegevens zijn die je invult of ontvangt, hoe belangrijker het is dat deze gegevens goed behandeld en beveiligd worden.

 

Zet je website over op https

Ben je eigenaar van een website? Dan is het aan te raden om je website te beveiligen met een SSL certificaat. Hiermee wordt er gezorgd dat het gegevensverkeer tussen browser en server beveiligd wordt. Alle data zal hiermee versleuteld heen en weer gestuurd worden.

 

Voor alle websites

Nu is het wel zo dat informatieve websites minder baat heeft aan een SSL certificaat dan bijvoorbeeld een webshop die uitsluitend met persoonsgegevens en betalingsgegevens omgaat. Toch raden wij elke website een SSL certificaat aan.

De beveiliging van je website gaat namelijk wel daadwerkelijk omhoog. Gaat je website niet met persoonsgegevens om, dan is er vast wel een contactformulier aanwezig of wordt de volledige website onderhouden via een CMS waarbij je moet inloggen.

 

Betrouwbaarheid & vindbaarheid

Buiten de extra veiligheid zijn er nog twee andere voordelen. Heeft je website namelijk een SSL certificaat dan krijgt je website een groene of blauwe balk of slotje in je adresbalk (Zie de afbeelding in dit bericht). Dit oogt voor je bezoekers een stuk betrouwbaarder. Je bezoekers zien namelijk dat jij je best hebt gedaan om de website te beveiligen.

Ook is Google sinds een tijdje begonnen met het belonen van websites met een SSL certificaat. Je kan iets hoger komen te staan in de zoekresultaten. Google heeft wel duidelijk aangegeven dat een SSL certificaat zeker niet zo zwaar zal tillen als bijvoorbeeld goede content, maar elke winst is mooi meegenomen.

Terug naar het overzicht

Bekijk meer

Updates bekijken