logo Wat is WooCommerce | Kennisbank - Antum

Wat is WooCommerce?

In de kennisbank van internetbureau Antum worden de belangrijkste begrippen van ons vak aan u uitgelegd. U vindt hier alles over online applicaties, UX design, websites, webshops en portalen. Op deze pagina behandelen we de vraag:
Wat is WooCommerce?

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een plug-in voor het CMS WordPress. WooCommerce wordt gebruikt voor het maken van webshops. Het is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest populaire webshopsystemen. Mede dankzij de eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid. Er zijn verschillende betaalmethoden mogelijk, dit maakt het voor zowel de klant als de winkeleigenaar toegankelijk in gebruik. PayPal, iDeal of betalen met een creditcard behoren allemaal tot de mogelijkheden. De webshop eigenaar kan hier zelf keuzes in maken.

Meer weten over WooCommerce webshops?Β 

WooCommerce maakt het zelfs voor beginnende webshopeigenaren mogelijk maakt om via een online winkel hun producten te verkopen. Wanneer je zelf weinig ervaring hebt met het bouwen van websites, kun je de webshop laten ontwikkelen door een internetbureau. Vervolgens kun je met de WooCommerce plug-in en WordPress zelf bestellingen behandelen, producten toevoegen, afbeeldingen wijzigen en wat je verder nog nodig hebt voor jouw online bedrijf. Tegenwoordig is het eigenlijk voor iedereen mogelijk om een online onderneming te starten.

Wanneer je een eigen online onderneming start is het verstandig om je te verdiepen in de spelregels. In de Nederlandse wet wordt vaak gesproken over ‘verkoop op afstand’. Dit geeft meteen aan hoe breed E-commerce eigenlijk is. Voor webwinkels of verkoop op afstand gelden een aantal andere regels dan voor fysieke winkels. Wanneer je van een fysieke winkel overstapt of uitbreidt met een online winkel moet je hier wel van op de hoogte zijn. Voor een overzicht van de wetten die gelden voor webwinkels kun je kijken op de website van de overheid.Β