logo Einde van HTTP? Google Chrome update (toekomstig) - Antum
Update
1 min
17 jan, 2018
Ivor Koen
Dit bericht is meer dan één jaar oud. De inhoud van dit bericht kan inmiddels verouderd zijn.

Einde van HTTP? Google Chrome update (toekomstig)

Chrome heeft kenbaar gemaakt dat ze een update gaan doorvoeren wat een grote impact kan hebben op websites die geen gebruik maken van een SSL certificaat (https). Websites welke gebruik maken van een HTTP verbinding om wachtwoorden of creditcard gegevens te versturen zullen als onveilig worden bestempeld. Bij dit soort websites zal er een waarschuwing naar voren komen in de adresbalk, welke bezoekers waarschuwt voor deze onveilige verbinding. Iets waar zeker veel bezoekers van zullen gaan schrikken.

 

Uiteindelijk wil Chrome deze melding ook gaan weergeven als deze websites worden geopend in de ‘Incognito’ mode en later zelfs voor alle websites met een HTTP verbinding.

Deze aanpassing lijkt website eigenaren te dwingen om gebruik te gaan maken van de veiligere HTTPS. Google is niet het enige bedrijf welke deze stap lijkt te maken. Ook Apple heeft aangegeven dat ze app developers gaan forceren om gebruik te maken van HTTPS in plaats van HTTP verbinding.

Deze update zal door Chrome begin 2017 worden doorgevoerd, het is (nog) niet bekend wanneer de overige stappen doorgevoerd zullen worden.

Bron
–Β https://security.googleblog.com/2016/09/moving-towards-more-secure-web.html

Terug naar het overzicht

Bekijk meer

Updates bekijken