logo Antum steunt Embrace Ukraine - Antum
Blog
2 min
14 jun, 2022
Tyra Gómez
Dit bericht is meer dan één jaar oud. De inhoud van dit bericht kan inmiddels verouderd zijn.

Antum steunt Embrace Ukraine

Wat begon als een spontane actie, door een van Oekraïne afkomstige jonge man uit Amsterdam, is een hele mooie en effectieve actie gebleken voor de steun aan mensen in Oekraïne.

In het geboortedorp van initiatiefnemer Vasyl (Irshava) zien ze hoe er vaak weeskindjes aankomen die hun ouders hebben moeten achterlaten. Irshava is voor nu nog een veilig gebied in Oekraïne. Het dorp wordt als toevluchtsoord gebruikt door veel moeders met hun kinderen. De tante van Vasyl werkt zelf in een kinderdagverblijf in het dorp. Zij geeft aan dat deze vol raken met weeskinderen waarvan het gezin uit elkaar is gescheurd door de oorlog.

Om wat te kunnen betekenen voor deze kinderen is ‘Embrace Ukraine’ opgericht. Een spontaan initiatief waar – met een groep vrienden – armbandjes worden gemaakt en verkocht voor Oekraïne. De opbrengsten van de actie gaan direct naar dit kinderdagverblijf in Irshava. Hiermee zullen zij worden voorzien van alle essentiële producten die er nodig zijn om kinderen veilig te laten opgroeien.

Hiernaast richt Embrace Ukraine zich op de vluchtelingen die behoefte hebben aan zorg zoals opvang, voedsel en verzorging. Embrace Ukraine ziet door de directe connectie met familieleden dat, ondanks alle hulp uit het westen, veel nog niet bij de mensen in Oekraïne terechtkomt. Embrace Ukraine heeft een belangrijk contact in de regio van lviv. Dagelijks worden door een paar mensen in kleine auto’s warme maaltijden bezorgd aan de mensen die al dagen of zelfs weken op de vlucht zijn. Deze maaltijden worden gemaakt bij lokale restaurants.

Op dit moment staan dit soort kleine hulpverlenende individuen er nog alleen voor. Het kan nog wel eens heel lang duren voordat er grootschalige hulp komt.

De donaties van Embrace Ukraine zijn dus van groot belang en zullen zorgen voor directe hulp. Juist nu dit zo belangrijk is.
Webdesign bureau Antum is trots om dit initiatief te steunen.

Bekijk en bestel direct een armbandje via: Embrace Ukraine

Terug naar het overzicht