logo SEO - Antum

Wat is SEO?

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands staat dit kortweg voor zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is het verbeteren van een website, door een hogere positie te krijgen in de organische zoekresultaten van de zoekmachines. Doordat het een organisch proces is, kost het de websitebeheerder geen advertentiekosten.

Waarom gebruik maken van SEO?

SEO zorgt ervoor dat de online zichtbaarheid van je website vergroot. Ook zal je meer potentiële klanten bereiken. Hoe meer je, je webteksten afstemt op het zoekgedrag van de bezoeker, des te meer bezoekers en dus potentiële klanten er op je website of webshop komen. Omdat dit een organisch proces is, zitten hier geen advertentiekosten aan verbonden. Als je organische positie geoptimaliseerd is, krijg je dus in ware “gratis” bezoekers op jouw website.

Hoe werkt SEO?

Er zijn vele factoren die meespelen bij het optimaliseren van websites voor zoekmachines. O.a. alle content en design wijzigingen die aangebracht worden op webpagina’s om zo belangrijke zoekwoorden hoger te laten scoren in de zoekmachine. Het gaat hierbij om het verwerven van de onbetaalde posities in Google. Tijdens het optimaliseren van je website kan je niet om een zoekwoordenonderzoek (keyword research) heen. Dit onderzoek helpt je bepalen welke zoektermen relevant zijn voor jouw website.

 

Meer werk bekijken