logo SEA - Antum

Wat is SEA?

SEA is een afkorting die staat voor Search Engine Advertising. Naar het Nederlands vertaald is dit zoekmachine adverteren. Zoekmachine adverteren, of SEA, is een vorm van online marketing die bedrijven in staat stelt hun producten en diensten op zoekmachines te adverteren. Daarmee kunnen bedrijven potentiΓ«le klanten bereiken die actief op zoek zijn naar wat ze te bieden hebben.

SEA toepassen

SEA is een effectieve manier om verkeer naar je website te leiden en leads of verkopen te genereren. Het is echter belangrijk op te merken dat SEA een betaalde marketing strategie is, wat betekent dat je zult moeten investeren in reclamekosten. Maar het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om je kosten laag te houden, zoals door gebruik te maken van hulpmiddelen voor keyword-onderzoek en door je advertenties specifiek op je doelgroep te richten.

Verschil SEO en SEA

SEO zorgt voor de organische vindbaarheid online. Dit wordt bereikt door o.a. relevante content en linkbuilding. SEA daarentegen gaat om de vindbaarheid waar je voor moet betalen. SEA advertenties komen altijd bovenaan de SERP (Search Engine Result Page) te staan.