logo https - Antum

Wat is HTTPS?

HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure en is een beveiligde verbinding waarop gegevens tussen browser en server worden uitgewisseld. Je surft hier als het ware veilig mee over het internet.

Hoe belangrijk is HTTPS?

Het gebruik van een beveiligde verbinding betekent dat bezoekers op jouw website beschermd worden. De data wordt versleuteld, waardoor derde partijen niet mee kunnen “kijken”. Een HTTPS verbinding beschermt de data (denk aan emailadressen en wachtwoorden) van jouw klant.

Verschil HTTP en HTTPS

HTTP staat voor HyperText Transfer Protocol en is als het ware de basis van communicatie op het internet. Via deze verbinding kunnen gegevens worden verstuurd. Echter is het mogelijk dat hier een derde partij deze gegevensstroom onderschept, omdat het protocol niet beveiligd is. Om de veiligheid van de gegevens te kunnen waarborgen, is HTTPS ontwikkeld. Een beveiligd protocol waarmee gegevens versleuteld over het internet gestuurd worden.

HTTPS en Google

Niet alleen de webbezoeker heeft baat bij een beveiligde omgeving, maar als bedrijf profiteer je er ook van. Google hecht namelijk veel waarde aan gegevensbeveiliging op internet, waardoor websites met een HTTPS protocol hoger zullen ranken in de zoekmachine. Wil jij goed blijven scoren in de zoekmachine en heeft jouw website nog een HTTP protocol? Dan is het van belang om over te stappen naar HTTPS.

Meer werk bekijken