logo Figma - Antum

Wat is Figma?

Figma is een interface design software waarmee digitale producten zoals websites, prototypes en afbeeldingen ontworpen kunnen worden

Wat kan je met Figma?

Deze software biedt een hoop handige tools die gebruikt kunnen worden tijdens de ontwerpfase van een webdesign. Figma heeft een breed scala aan mogelijkheden voor het maken van designs. Er kunnen naast webdesigns ook visitekaartjes, posters, social media posts en applicaties voor macOS of Windows in gemaakt worden. Doordat Figma cloudbased is, kan er ook buiten het kantoor makkelijk mee gewerkt worden. De software is zo ontwikkeld dat er meerdere designers tegelijkertijd aan hetzelfde project kunnen werken.

 

Werken met Figma

Een van de vele voordelen van Figma is de functie “prototype”. Deze functie zorgt ervoor dat er, tussentijds, een interactieve presentatie van het project gegeven kan worden. Zo kan de klant rondklikken en lijkt het alsof de website al online staat. Dit geeft een duidelijk beeld van hoe het eindresultaat eruit gaat zien en hoe het functioneel zal werken.

Meer werk bekijken