logo Een Payment Service Provider - Antum

Wat is een Payment Service Provider?

Een Payment Service Provider (PSP) is een organisatie die online betalingen afhandelt. PSP’s werken meestal met E-commerce bedrijven en bieden hen de mogelijkheid om betalingen van klanten te accepteren via creditcards, iDEAL, PayPal en andere betaalmethoden.

 

Hoe werken Payment Service Providers?

Een Payment Service Provider, of PSP, is een bedrijf dat samenwerkt met banken en andere financiële instellingen om betalingen te verwerken namens handelaren en consumenten. Met behulp van een PSP kunnen bedrijven het hele betalingsproces van begin tot eind beheren, inclusief het accepteren van betalingen, het verwerken van transacties en het afhandelen van overboekingen. Door samen te werken met PSP’s kunnen bedrijven zich richten op hun kernactiviteiten, terwijl ze de verwerking van betalingen overlaten aan de experts. Hierdoor kunnen bedrijven hun klanten een naadloze kassa-ervaring bieden, terwijl ze er zeker van kunnen zijn dat alle betalingen snel en veilig worden verwerkt.

Enkele van de belangrijkste kenmerken die deze aanbieders bieden zijn gestroomlijnde afrekenprocessen, aanpasbare betaalopties, en beveiligingsmaatregelen ter bescherming tegen fraude en andere vormen van financiële criminaliteit.