logo Een bug - Antum

Wat is een bug?

Een fout in de broncode van je computerprogramma, website of app wordt een bug genoemd. Een bug zorgt ervoor dat je software niet werkt zoals je zou verwachten. Er is een foutmelding of een bepaalde actie geeft een ander resultaat dan zou moeten.

Hoe ontstaat een bug

Bugs worden meestal veroorzaakt door fouten in de code. Ze kunnen moeilijk op te sporen zijn en nog moeilijker te repareren. Bugs kunnen ervoor zorgen dat een computerprogramma vastloopt of zich op onverwachte manieren gedraagt. De meeste bugs zijn relatief onschuldig en kunnen gemakkelijk verholpen worden, maar sommige bugs kunnen ernstige gevolgen hebben. Ze kunnen er ook toe leiden dat gegevens verloren gaan of beschadigd raken. Over het algemeen verhinderen ze de goede werking van een software.

 

Een bug verhelpen

 

Het onderzoeken en verwijderen van bugs uit programma’s en apps wordt debuggen genoemd. Een debugger is een gereedschap dat je helpt bij het vinden van en fouten in je code oplossen. Er zijn veel verschillende debuggers beschikbaar, maar ze hebben allemaal één doel: je helpen bij het vinden en oplossen van fouten.