logo CRO - Antum

Wat is CRO?

CRO staat voor Conversion Rate Optimization, ook wel conversieoptimalisatie genoemd. Het is een proces om je website te verbeteren met het doel de conversie te verhogen – dat wil zeggen dat je bezoekers de gewenste actie op je site laat ondernemen, of het nu gaat om het inschrijven voor een nieuwsbrief, het aanvragen van een offerte of het doen van een aankoop.

 

 

Succesvolle CRO

CRO is een proces dat gegevens, klantgedrag en feedback van klanten gebruikt om de prestaties van een website te verbeteren. Door te begrijpen wat gebruikers van een website willen en nodig hebben, kunnen bedrijven veranderingen aanbrengen die meer bezoekers ertoe aanzetten de gewenste actie te ondernemen.

CRO technieken

CRO kan gebruikt worden om een aantal doelstellingen van een website te verbeteren, van meer verkopen en aanmeldingen tot betrokkenheid en retentie. De sleutel tot succesvolle CRO is het voortdurend testen van verschillende versies van een website en het volgen van de resultaten om te bepalen wat het beste werkt voor het doelpubliek. Er zijn veel verschillende technieken die als onderdeel van een CRO strategie kunnen worden gebruikt. Enkele veel voorkomende voorbeelden zijn A/B testing (het vergelijken van twee versies van een webpagina om te zien welke beter presteert), split testing (het vergelijken van meerdere versies van een web pagina), en multivariate tests (waarbij meerdere elementen op een webpagina met elkaar vergeleken worden).

Hoewel CRO vaak geassocieerd wordt met online bedrijven, kunnen de principes toegepast worden op elk soort bedrijf dat een website heeft. Door de behoeften van website bezoekers te begrijpen en eraan tegemoet te komen, kunnen bedrijven van alle soorten hun resultaat verbeteren. Het kan op elke soort website worden toegepast, maar het is vooral belangrijk voor e-commerce sites, waar het uiteindelijke doel is dat bezoekers een aankoop voltooien.