logo Website onderhoud - Je website laten onderhouden door experts!

Website toegankelijk maken

Voor zowel overheids- en semi-overheidsinstellingen als voor veel andere bedrijven is het verplicht dat hun website voldoet aan de toegankelijkheids eisen zoals gesteld in de WCAG 2.1. richtlijnen. Antum heeft experts die samen met jou een plan maken om de website beter toegankelijk te maken. Antum helpt van advies tot realisatie.

 

Hoe verbeteren wij de website toegankelijkheid

Digitaal toegankelijke websites

De WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) zijn internationale richtlijnen die ervoor zorgen dat websites toegankelijk zijn voor een breed publiek. Niveau A bevat de minimale toegankelijkheidseisen, terwijl niveau AA aanvullende richtlijnen biedt die essentieel zijn voor een betere gebruikerservaring.

Antum combineert diepgaande kennis van de WCAG-richtlijnen met praktische ervaring in webontwikkeling. Zo zorgen we ervoor dat je website niet alleen voldoet aan de wetgeving, maar ook gebruiksvriendelijker wordt voor iedereen.

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe we jouw website toegankelijk kunnen maken!

 

Webdevelopment Advies van een WCAG Specialist
website template Een plan wat werkt voor jouw situatie
Gebruikersoptimalisatie Implementatie toegankelijkheids- verbeteringen
website server Interne of externe audit mogelijk

Antum kan de toegankelijkheid van jouw website blijven monitoren zodat jij daar niet meer bij stil hoeft te staan

Website toegankelijkheid verbeteren?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
website onderhoud
Ivor Koen Digital strateeg

Waarom voldoen aan toegankelijkheidsrichtlijnen (vaak) noodzakelijk is

Vanaf 2025 worden de WCAG 2.1 A en AA richtlijnen wettelijk verplicht voor veel bedrijven in Nederland. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het noodzakelijk is om aan deze regels te voldoen:

  1. Wettelijke Verplichting: De Europese Toegankelijkheidswet (European Accessibility Act) en de Nederlandse wetgeving eisen dat websites van overheidsinstanties, publieke organisaties, en vanaf 2025 ook veel commerciële bedrijven, voldoen aan de WCAG 2.1 A en AA richtlijnen. Niet naleving kan leiden tot juridische gevolgen, zoals boetes of sancties.
  2. Bereik Een Breder Publiek: Door je website toegankelijk te maken, zorg je ervoor dat iedereen, inclusief mensen met een visuele, auditieve, motorische of cognitieve beperking, toegang heeft tot je content en diensten. Dit vergroot je potentiële klantenkring en versterkt je merk.
  3. Betere Gebruikerservaring: Veel van de toegankelijkheidsrichtlijnen dragen bij aan een verbeterde algemene gebruikerservaring. Een goed toegankelijke website is vaak ook gebruiksvriendelijker, wat leidt tot hogere klanttevredenheid en betere conversie.
  4. SEO Voordelen: Toegankelijkheid en zoekmachineoptimalisatie (SEO) gaan vaak hand in hand. Veel van de aanpassingen die nodig zijn om aan de WCAG te voldoen, zoals het gebruik van alternatieve tekst voor afbeeldingen en een duidelijke structuur, verbeteren ook je vindbaarheid in zoekmachines.
  5. Inclusiviteit en Maatschappelijke Verantwoordelijkheid: In een tijd waarin inclusiviteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid steeds belangrijker worden, laat je door te voldoen aan de WCAG zien dat je bedrijf waarde hecht aan gelijke toegang voor iedereen.

Bij Antum staan we klaar om je te begeleiden in dit proces, zodat je niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen, maar ook een positieve impact maakt op je gebruikers en je bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen met het toegankelijk maken van je website!

Hi! Advies nodig?