UX design

UX workshop

Zet een sterke beleving neer die past bij uw gebruikers en merk. Ontwikkel binnen slechts enkele uren samen met collega’s en onze UX experts een goed doordachte strategie voor uw (online) product.

Deelname
Alleen of met uw team
Duur
Enkele uren
Door wie?
Internetbureau Antum
Datum
Wanneer het voor u uitkomt
Locatie
Remote vanuit huis
Prijs voor hele groep: 495 excl BTW
Remote workshop

Wij vinden uw en onze veiligheid belangrijk. Daarom vindt onze UX workshop momenteel ook remote (vanuit huis) plaats. Zo kunt u makkelijk vanuit uw eigen woonkamer aan de slag met UX.

De remote UX workshop het kort

Als voorbereiding op de remote workshop stuurt onze UX designer een digitaal formulier naar u op. Hierin wordt u middels een aantal vragen stapsgewijs geholpen om uw merkidentiteit concreet te maken en vanuit uw merk naar uw applicatie (website, webshop, portaal) te kijken. Nadat u voldoende tijd heeft gehad om het formulier in te vullen vindt een video call plaats. Hierin kunt u samen met onze UX expert 2.5 uur aan de slag om uw doelgroep nader te onderzoeken en vanuit hun perspectief naar de applicatie te kijken. Ook wordt samen gekeken naar de vragen over de merkidentiteit zodat onze UX designer hier waar nodig aanvullingen op kan doen. 
Na de eerste video call gaat Antum aan de slag met de resultaten en zullen wij inzichten er uit halen. Deze gaat onze UX expert vervolgens doorvertalen naar design principes. Deze richtlijnen worden in een tweede video call aan u voorgesteld.
Download whitepaper

Lees in deze gratis whitepaper meer over wat UX design is, waarom het belangrijk is en hoe u zelf al met kleine stappen aan slag kunt gaan.

De inhoud

Merkidentiteit concreet maken

De workshop begint met uw merkidentiteit. Middels een aantal vragen die onze UX designer voor u zal voorbereiden en opsturen kunt u (samen met uw team) uw merkidentiteit in kaart brengen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat uw applicatie een verlengde wordt van uw merk.

Uw product vanuit het merk

Om ervoor te zorgen dat uw website, webshop of portaal uiteindelijk ook goed aan gaat sluiten op uw merkidentiteit richten zich een aantal vragen op de applicatie. U kunt hier b.v. aangeven welke doelen u wilt bereiken.

Doelgroep bepalen

In een video call met onze UX expert gaat u vervolgens brainstormen over uw doelgroepen. Wij gaan achterhalen welke groepen mensen u allemaal wilt aanspreken. Hierbij bepalen wij ook, welke van deze groepen het meest belangrijk zijn voor u.

Doelgroep leren kennen

Om uw primaire doelgroepen beter te begrijpen, leven we ons helemaal in. We omschrijven iedere groep alsof deze een persoon is. Zo wordt het makkelijker om vanuit de gebruikers te denken en te achterhalen hoe wij een sterke beleving voor hen kunnen creëren.

Uw product vanuit de doelgroep

Als we de doelgroep dan beter kennen gaan we een laag dieper en achterhalen we wat de gebruikers van uw digitale applicatie verwachten, waar ze blij van worden en waar ze juist tegen aan lopen. Zo krijgen we een goede indruk van de kernaspecten van uw digitaal product en hebben we een sterke basis voor de ontwikkeling hiervan.

De resultaten

Door de workshop verkrijgt u veel inzichten. U hoeft hier zelf geen notities van te maken, dat doen wij wel. Antum maakt na de workshop van alle resultaten een handig overzicht en stuurt dit op als PDF document. Zo kunt u hier altijd even doorheen bladeren en de inzichten gebruiken om keuzes goed aan te laten sluiten op uw doelgroep en merk.
Ook stelt onze UX expert design principes op. Dit zijn richtlijnen die passen bij uw merk en doelgroep. Deze principes worden in een tweede video call aan u voorgesteld.
Handig overzicht van alle resultaten

Alles wat tijdens de workshop werd besproken kunt u vinden in een handig overzicht. De resultaten splitsen wij voor u op, zodat het makkelijk is om de informatie te bekijken en gebruiken.

Extra design principes

Om het voor u makkelijker te maken de resultaten van de workshop te gebruiken bij het ontwikkelen van een digitaal product, gaat Antum design principes formuleren. Deze richtlijnen zijn een doorvertaling van de workshop en zullen u helpen om bepaalde keuzes te maken.

Sterke basis voor uw digitaal product

De workshop resultaten vormen een sterke basis voor het ontwikkelen van b.v. een website, webshop of portaal. Door de concrete merkidentiteit en duidelijke omschrijving van uw doelgroep kunt u een product laten maken dat hier ideaal op aansluit.

Veelzijdig te gebruiken

Het rapport is niet alleen maar handig voor uw digitale applicatie maar kan voor diverse uitingen gebruikt worden. Wilt u bijvoorbeeld een nieuwsbrief versturen? Kijk dan eens in de PDF wat uw doelgroep het liefst zou willen lezen.

De begeleiders

Ivor Koen
Digitaal Strateeg
De juiste mogelijkheden ontdekken

Ivor werkt al sinds 2013 als digitaal strateeg. Door zijn ervaring weet hij precies waar men bij stil moet staan voordat een digitaal product ontwikkeld wordt. Hij helpt om een strategie uit te werken en randvoorwaarden in kaart te brengen.

“Bij de UX workshops zorg ik ervoor dat juist mogelijkheden worden ontdekt waar niet vaker bij is stilgestaan. Dit blijkt keer op keer een erg effectieve methode om tot interessante inzichten te komen.”

- Ivor Koen
Jacki Gütting
UX Designer
Samen sparren voor een sterke UX

Sterke belevingen die passen bij de gebruiker en het merk – dat is waar Jacki voor gaat. Als UX designer denkt zij mee over de strategie van (digitale) producten en werkt zij deze uit tot mooie, passende ontwerpen.

“Ik vind het super leuk om tijdens de UX workshop mee te denken met onze klant en samen te sparren. Met mijn expertise en de input van de klant lukt het altijd om een sterke User Experience te bedenken.”

- Jacki Gütting

Ervaringen

STCW.online

“Goede en nuttige sessie. Leverde op wat we zochten, prima feedback. Doen!”

- Walther Boon , STCW.online
Bedrijfsbouwpartners

“De experience sessie was verhelderend en diepgaand, de begeleiding was absoluut goed.”

- Johan Alblas , Bedrijfsbouwpartners

Inschrijven

En? Enthousiast geworden? Vul hieronder dan gevraagde gegevens in en wij zullen binnen een werkdag contact opnemen om de workshop in te plannen!