logo User testing - Antum

User Testing

Gebruikerstesten (user testing) is het proces waarbij de interface en functies van een website, app, product of dienst worden getest door echte gebruikers die specifieke taken uitvoeren in realistische omstandigheden.

Wat doen we voor jou?

We brengen User Experience naar het volgende niveau

User testing is een belangrijk onderdeel van elk design ontwikkelingsproject. Het helpt het projectteam om een gezamenlijk inzicht te krijgen in de belangrijkste behoeften van de eindgebruiker. Door in verschillende stadia van het project gebruikerstests uit te voeren, kunnen we al vroeg gebruikersbehoeften vaststellen en aanpakken.

Zo doen we dat

Onze werkwijze

Er zijn veel verschillende benaderingen van het testen van gebruikers, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: begrijpen hoe echte gebruikers met een systeem omgaan en gebieden op te sporen waar ze moeilijkheden kunnen ondervinden. User testing zelf verloopt meestal volgens eenzelfde patroon: de gebruiker krijgt een opdracht om uit te voeren (zoals het vinden van informatie op een website), en wordt dan gevraagd hardop te denken terwijl hij dat doet. Het gedrag van de gebruiker wordt geobserveerd en analyseert en eventuele probleemgebieden worden genoteerd.

Kunnen we iets voor jou betekenen?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ivor Koen Online Strateeg

Veel gestelde vragen

Wat is user testing?

User testing is het proces waarbij eindgebruikers en klanten een product, functie, of prototype testen en evalueren.

Waar dient het voor?

Het helpt om gebieden te identificeren waar gebruikers moeilijkheden kunnen ondervinden, zodat die in het ontwerp kunnen worden aangepakt.

Meer werk bekijken

Gebruikerstesten

Gebruikerstesten is een proces dat je helpt te begrijpen hoe mensen je product of dienst gebruiken, en wat hun behoeften en verwachtingen zijn. User testing is een deel van Antum’s online strategie. Door met echte gebruikers te testen, kun je waardevolle inzichten verzamelen die je kunnen helpen je product of dienst te verbeteren. Gebruikerstesten kunnen op veel verschillende manieren worden uitgevoerd, maar het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat je feedback krijgt van echte gebruikers die representatief zijn voor de doelgroep. Om zoveel mogelijk relevante inzichten uit gebruikersonderzoek te halen, is een grondige voorbereiding vereist