Kennisbank
Kennisbank

Wat is UX design?

In de kennisbank van internetbureau Antum worden de belangrijkste begrippen van ons vak aan u uitgelegd. U vindt hier alles over online applicaties, UX design, websites, webshops en portalen. Nu behandelen we de vraag:

Wat is UX design? 

Wat is UX design?

UX design staat voor User Experience design en betekent het ontwerpen van gebruikersbelevingen. Onder gebruikersbeleving versta je de gehele ervaring die iemand heeft in samenhang met een merk, dus meer dan alleen je product of dienst.

Lees hier de beste UX design tips > 

User Experience Design (kort: UX Design) is het ontwerpen van gebruikersbelevingen. De behoeften die de gebruiker probeert te vervullen met uw product of dienst, het gevoel dat hij heeft als hij in aanraking komt met uw merk en de waarden die hem uniek maken. De beleving (experience) gaat verder dan het scherm breed is en omvat niet alleen wat de gebruikers op uw digitaal product zien maar speelt vooral in op het geheel.

Met een UX Design-aanpak ontwerpt men digitale producten die de gebruiker centraal stellen (Human Centered). Hierdoor zal uw applicatie beter inspelen op behoeften en waarden van de doelgroep waardoor zij een beleving zullen krijgen die goed bij hen past. Hierdoor kan u zich uiteindelijk weer onderscheiden ten opzichte van de concurrenten. Stel u hecht – op zoek naar een goede kapper – waarde aan een modern kapsel om mee te gaan met de tijd. Als u vanuit Google de eerste 5 resultaten gaat openen en eentje daarvan een blog-post heeft geschreven over “De top 10 kapsels van dit jaar”, dan kiest u er wellicht voor om daar een afspraak te maken, omdat u het gevoel krijgt dat de salon modern en van deze tijd is.