logo Woningstichting Nieuwkoop - Antum

Woningcorporatie Website Re-design

Klant Woningstichting Nieuwkoop
Expertise Strategie, concept, UX design, development
Resultaten
  • Toegankelijke, gebruiksvriendelijke website

Een platform waar vragen worden beantwoord

Woningstichting Nieuwkoop ziet het als taak om voor beschikbare en betaalbare woningen te zorgen. Hierbij bieden ze informatie over vele diverse aspecten, om zo huidige huurders en toekomstige huurders goed te informeren. Echter, bleek het vinden van deze informatie niet altijd even eenvoudig voor de gebruiker en had de woningstichting te maken met een sterk verouderde online uitstraling. De uitdaging voor Antum was dan ook om de website te minimaliseren, moderniseren en daarbij te zorgen voor een overzichtelijk navigatie systeem om bezoekers van sterk uiteenlopende leeftijden te assisteren.

Bezoekers snel antwoord geven

Uit de UX-sessie gehouden met Woningstichting Nieuwkoop is gebleken dat er behoefte is aan een duidelijke pagina structuur. De bezoekers van de website komen er om snel informatie te vinden en ook zo snel als mogelijk weer klaar te zijn. Zo hebben we ervoor gekozen om het menu te minimaliseren en de doorklik mogelijkheden te verminderen. Op diverse plekken zijn er duidelijke doorverwijzingen gemaakt naar de meest belangrijke onderwerpen zoals reparatieverzoeken, formulieren en informatie over huur.
Op deze manier kan de gebruiker eenvoudig en snel de gewenste informatie vinden en lezen!

Veelgestelde vragen

Bij een dienst dat zich richt op het delen van informatie en het beantwoorden van vragen hoort natuurlijk een โ€˜Veel gestelde vragen paginaโ€™. Middels input van de doelgroep worden deze vragen geformuleerd en in de nieuwe website duidelijk gepresenteerd. Met deze pagina zorgen we ervoor dat bezoekers hier eerst zelf onderzoek kunnen doen naar de gewenste vraag, voordat ze hoeven te bellen. Dit zorgt voor een aanzienlijk minder druk bij de woningstichting en verlaagd de drempel voor de doelgroep om de gewenste informatie te vinden.

De informatie delen

Naast het delen van informatie omtrent woning verhuur, richt Woningstichting Nieuwkoop zich ook op de ontwikkelingen in de buurt. Om ervoor te zorgen dat de gebruiker in รฉรฉn overzicht deze informatie tot zich kan nemen, is er een overzichtelijke nieuwsomgeving ontwikkeld.

Waar zijn we nu mee bezig

WST Nieuwkoop is organisatie die waarde hecht aan goede communicatie en heldere dienstverlening. Samen zijn wij continu bezig om deze communicatie te perfectioneren. Momenteel is de website aan het meegroeien en leren van het stijgende aantal bezoekers. Hierdoor komt nog sneller relevante data vrij wat gebruikt wordt voor de volgende optimalisaties.

Data verzamelen en Anlayseren
Beleving optimaliseren

Ook samenwerken aan online groei?

Ga in gesprek met onze digitaal strateeg en ontdek samen de mogelijkheden voor jouw organisatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ivor Koen Digitaal strateeg
Meer werk bekijken

Enthousiast? Neem contact op!ย