logo Cultuureducatie met Kwaliteit - Digital Agency Antum
cultureel aanbod website cultuureducatie website

Online cultuuraanbod Midden-Holland

Klant Cultuureducatie met Kwaliteit
Expertise Strategie, concept, UX design, TYPO3 development, optimalisatie

Een nieuwe website met overzichtelijk aanbod

Het Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) is een platform waar basisscholen zich kunnen inschrijven voor culturele activiteiten, die via het platform aangeboden kunnen worden. Het doel van CMK is kwaliteitverbetering van de cultuureducatie in het onderwijs. Het onder de aandacht brengen van het culturele aanbod en het verwerken van de inschrijvingen gebeurde voorheen volledig handmatig, maar dit moest geautomatiseerd worden. Aan Antum de taak om aan de slag te gaan met een gloednieuwe website en zoeksysteem voor heel Regio Midden-Holland.

Dit heeft geresulteerd in een overzichtelijk aanbod en meer cultuureducatie mogelijkheden voor kinderen in héél Midden-Holland. 

cultureel aanbod krimpenerwaard Cultuur aanbod krimpenerwaard

Jonge uitstraling

Allereerste was het belangrijk om te focussen op de identiteit van het CMK. Cultuureducatie daagt je uit om vanuit een ander perspectief te kijken. Het zet je aan tot nieuwsgierigheid, laat je zoeken naar oplossingen en leert je creatief denken. Hier spelen wij graag op in. Na een verhelderende UX-sessie werd duidelijk dat er een toegankelijke en vrolijke feel moest komen voor de vernieuwde website. Cultuur meets ontwikkeling.

midden holland kleurrijk webdesign

Samenwerken

De drie gemeenten: Waddinxveen, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk werken hier samen. Tegelijk is besloten om drie gloednieuwe websites te bouwen. Voor elke gemeente is een andere kleurencombinatie gebruikt. Zo is er per gemeente een persoonlijke uitstraling gecreëerd, maar blijven ze wel in thema.

Een slim zoeksysteem

Deze website is ontwikkeld om cultuureducatie in de gemeente toegankelijker te maken voor scholen. Het inschrijfproces is nu volledig geautomatiseerd, waar dit voorheen nog handmatig moest gebeuren. Daarmee zorgen we voor een eenvoudige manier voor: de aanbieder om hun activiteiten onder de aandacht te brengen en tegelijkertijd voor scholen om zich in te schrijven voor de activiteiten. Leerkrachten kunnen nu via het zoeksysteem cultuureducatie filteren op leerjaar, thema, discipline of aanbod doelen.

mobiele website activiteiten

Ingrid Ranftl, Stichting Vonk Waddinxveen

‘Fijn samengewerkt met de mannen van Antum. Er is goed naar ons geluisterd en aan de hand van onze wensen een (tamelijk ingewikkelde) site volledig naar onze smaak en onze behoeftes opgesteld. Ik vind het ook belangrijk dat de lijntjes met de makers/beheerders ook na oplevering heel kort zijn en blijven. Vragen worden direct beantwoord en problemen zorgvuldig opgelost’.

Wij blijven bezig!

Samen met het Cultuureducatie met Kwaliteit zijn wij doorlopend bezig zijn om het online platform zo overzichtelijk mogelijk te houden. Het Cultuureducatie platform wordt actief gebruikt door aanbieders en leerkrachten. Met waardevolle feedback blijven wij de gebruikservaring en het gemak van het portaal doorlopend optimaliseren.

UX optimalisatie

Ook samen werken aan online groei?

Ga in gesprek met onze digitaal strateeg en ontdek samen de mogelijkheden voor jouw organisatie!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ivor Koen Digitaal Strateeg
Meer werk bekijken

Enthousiast? Neem contact op!