website-onderhoud-online-support
Verdieping

Website onderhoud en beheer, waarom is het belangrijk?

U heeft een goede website laten maken door een professioneel internetbureau. Toch moet de website nog onderhouden worden. Lees hier waarom dat nodig is. 

Website onderhoud, wat houdt het in? 

Wat developers op de achtergrond van uw website doen, lijkt soms een beetje raadselachtig. Wat gebeurt daar nu eigenlijk achter de schermen? En waarom is dat onderhoud aan uw website eigenlijk belangrijk? Heel kort gezegd zorgt website onderhoud dat de website veilig en functioneel blijft. Want het internet ontwikkelt zich voortdurend, dus uw website zal ook voortdurend in ontwikkeling moeten blijven. De developers houden zich eigenlijk doorlopend bezig met het testen van de website. Ze testen de veiligheid en de functionaliteit. Zien ze ergens iets dat niet meer goed werkt? Dan gaan ze direct aan de slag om dit probleem weer op te lossen.

website-onderhoud-online-support-wordpress

Even opfrissen, een aantal online support begrippen

  • Developer: Degene die u altijd kunt bellen met uw online problemen. De developers ontwikkelen de techniek achter de website en plegen ook het onderhoud. 
  • Continue monitoring: Het blijvend controleren van de veiligheid en functionaliteit van de website. 
  • SSL-certificaten: Een bestand dat zorgt voor de beveiliging van de gegevens die worden uitgewisseld tussen de server en de internetbrowser. 
  • Hosting: Een dienst die ervoor zorgt dat uw website via een server in verbinding staat met het internet. 
  • Service Level Agreement: De overeenkomst waarin alle afspraken omtrent de support van uw website staan omschreven. 
  • Audits: Een website audit is het analyseren van de website. 
  • Pentest: Een pentest of penetratietest is een intensieve veiligheidstest, waarbij een website of systeem flink op de proef wordt gesteld om alle kwetsbaarheden te ontdekken. 
  • CMS: Een CMS (Content Management Systeem) is een systeem waarin websites, webshops en online applicaties in ontwikkeld en onderhouden worden. Bekende CMSen zijn WordPress en TYPO3. 

hosting-server

Wat zijn de kosten van website onderhoud door een professional? 

Nu u weet wat er allemaal bij de support van uw website komt kijken, vraagt u zich waarschijnlijk af wat dat eigenlijk allemaal kost. In de meeste gevallen is het zo dat u bij de aanschaf van een nieuwe website, de support ‘erbij kunt kopen’. Meestal betaalt u de nieuwe website en daarna een vast bedrag per maand of jaar voor het onderhoud ervan. Soms zijn er ook websites in abonnementsvormen. Hierbij betaald u een vast bedrag per maand voor de aanschaf en het onderhoud van een website. Wat de precieze kosten van website onderhoud zijn is moeilijk in het algemeen te zeggen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het soort applicatie of website en de veiligheidsmaatregelen die minimaal getroffen moeten worden voor uw bedrijf.

Kortom, het onderhoud van uw website is belangrijk om hem te laten werken. De ontwikkelingen van het internet gaan snel en uw website zal daarom ook in ontwikkeling moeten blijven om te functioneren. Veiligheid speelt ook een belangrijke rol bij het onderhoud. Developers houden zich continu bezig met het registreren van mogelijke kwetsbaarheden.

 

Uw support laten regelen door Internetbureau Antum?

Naar overzicht