Alle updates De nieuwste smartwatches van 2015 18 april 2014

De nieuwste smartwatches van 2015

De smartwatches blijven ontwikkelen en daarom het is weer hoog tijd voor een update dacht ik zo. Er zijn namelijk de afgelopen tijd weer veel innovaties op dit gebied te zien en als gadgetfreak wordt je er uiteraard zeer enthousiast van. Zoals er mensen kunnen roddelen in het dagelijks leven, zo wordt er ook op het internet geroddeld over welke smartwatches er nou nog aankomen. Hier het overzicht van wat er te verwachten is in 2015 op dit gebied.

Meta Smartwatch

Een galactisch horloge welke qua design prachtig in elkaar zit. Telefoon designer Frank Luovo heeft dit mooie plaatje bedacht en het is duidelijk dat dit horloge zich heel erg richt als modeitem. Kijk maar even op de website van Meta Smartwatch (www.metawatch.com) en de vage termen en gestileerde foto's schieten je om je oren. Wat er wél op de website staat, is dat het horloge je telefoontjes laat opnemen en bekijken, je het weer kunt zien, berichten kunt lezen en je muziek kunt beluisteren en controleren. Niet bijster bijzonder, maar het ziet er wel weer leuk uit.

Neptune Pine

Dit is meer een horloge voor de echte hardcore internetter. Dit horloge maakt de lijn tussen slim horloge en polscomputer toch wel heel erg klein. In feite is dit dingetje bijna een zelf functionerende smartphone, zeker als we even de kenmerken op een rijtje zetten. Het heeft namelijk een 5MP camera, 32GB geheugen en een 1.2 Ghz Dual-Core processor. Het grote 4.1 inch touchscreen ziet er daarbij meer dan prima uit en niet alleen bellen is mogelijk. Internetten, een spelletje Angrybirds, documenten lezen met Adobe Reader: het kan allemaal. Deze smartwatch draait op Android en is duidelijk meer dan een aanvulling op je telefoon.

Connectedevice Cognito Original

Wat een tegenvaller, zul je denken. Dit bijna te simpele horloge steekt een beetje schraal af bij bovenstaande smartwatch gigant. Toch heeft dit stoere stainless steel horloge meer functionaliteiten dan je in eerste instantie zult denken. Het display laat informatie over de beller zien en incoontjes om je alert te maken voor berichten, calender, e-mails en batterij-level van je telefoon. Daarbij is de smartwatch te gebruiken als een afstandbediening voor je muziek en camera op je smartphone. Toch leuk zowel in functies als in uiterlijk, maar toch is deze smartwatch niet top of the bill.

Martian Notifier

Een simpel uitziend horloge, welke onder de motorkap toch wel grappige eigenschappen heeft. Zo kun je onder andere diverse trilmelodieën kunt instellen voor de verschillende notificaties. Daarbij zijn de notificaties ook aan te passen onderling, als je alleen wilt worden gewaarschuwd voor e-mails of Watsappjes kan dat. Onderin is het 96 x 16 OLED scherm te zien. Het horloge is heel erg gericht op het aflezen van de notificaties.

Razer Nabu Smartband

Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, maar wel een grappig plaatje. Deze armband heeft niets weg van een horloge, maar is meer in de categorie fitness weg te schrijven. In feite heeft deze Razer dezelfde eigenschappen als een smartwatch zoals bellersdetails, berichten notificaties en alle informatie van de diverse sociale media. Daarbij is een grappig element dat je je sociale profiel kunt delen door simpelweg te schudden met je hand.

iWatch

Nu al de meest spraakmakende smartwatch: de iWatch. Al sinds de eerste smartwatch Pebble blijft de roddelfabriek gaan rondom dit product. Waarschijnlijk komt eind 2014/ begin 2015 deze – nu al –  beroemde smartwatch uit. Wat duidelijk is, is dat dit horloge in het teken komt te staan van ronde vormen. Waarschijnlijk wordt er een gebogen flexibel plastic OLED scherm toegepast, welke een hoog gebruikersgemak zal realiseren. Daarbij heeft Apple een patent aangevraagd voor de 90's “flexible slap band”. Kijk hier voor meer informatie hierover: www.techradar.com/news/portable-devices/other-devices/apple-takes-90s-trend-too-far-with-flexible-slap-band-iwatch-patent-1132770. Wat een andere speculatie is, is dat de iWatch waarschijnlijk in diverse modellen verkrijgbaar zal zijn. Daarbij zullen ze waarschijnlijk ook in verschillende prijscategorieën verkrijgbaar zijn tot een paar duizend dollar. Volgens Apple analyst Ming-Chi Kuo krijgt de smartwatch een versie met een 1,3 en 1,5 inch scherm, beiden met een buigbaar AMOLED scherm met saffieren bovenlaag. Daarbij kan het volgens hem zaken als beweging en hartslag meten en krijgt het een NFC chip. Het hoe en wat rondom de iWatch blijft toch een beetje lastig, we zullen het definitieve verhaal toch echt nog even moeten afwachten. En uiteraard zal ik daar met alle liefde weer aandacht aan schenken in een toekomstige blog.Over wat voor functies hoop jij dat de smartwatch van 2015 beschikt?

Bronvermelding:
http://www.smartwatchnews.org/top-5-smart-watches/
http://www.techradar.com/reviews/gadgets/neptune-pine-smartwatch-1214338/review
http://www.techradar.com/news/portable-devices/apple-iwatch-release-date-news-and-rumours-1131043
http://www.smartwatchnews.org/cogito-smartwatch-successor-cookoo/
http://www.gizmag.com/martian-notifier-smartwatch/30388/
http://www.telegraaf.nl/digitaal/22512460/___iWatch_in_verschillende_modellen_en_prijsklassen___.html

Internetbureau Antum