Alle updates De kracht van het CMS TYPO3 13 mei 2013

De kracht van het CMS TYPO3

De tijd dat je enkel met ééntjes en nulletjes wat op een computer voor elkaar kan krijgen is gelukkig verleden tijd. Ook het bijhouden van uw eigen website is niet langer meer alleen weggelegd voor hooggeleerde ICT’ers, nu kan iedereen makkelijk zijn eigen online omgeving aanpassen. TYPO3 vormt hierin de belangrijkste schakel die internetcommunicatie gelukkig erg makkelijk maakt voor de gebruiker!

Naar schatting gebruiken zo’n 200.000 websites dit Content Management Systeem. Toonaangevende gebruikers in de Benelux  zijn de niet al te kleine VARA, TROS, diverse universiteiten als Erasmus Universiteit, ECN en ga zo maar door. Niet gek, want dit systeem biedt een kosteloze en gebruiksvriendelijke open source ondersteuning voor het internet. Dit op basis van hun uitgebreide community over de hele wereld, want, zoals hun slogan zegt: ‘Inspiring people to share’ is hun motto. 

TYPO3 is op dit moment één van de meest geavanceerde content systemen op de markt die hiernaast geen licentiekosten heeft.  Hun kracht zit onder andere in de veilige en dynamische opzet. Multimedia content is moeiteloos te integreren en dynamische afbeeldingen bewerken en genereren zijn maar een paar voorbeelden van de diverse mogelijkheden. TYPO3 maakt gebruik van zogenaamde uitbreidingsprogramma’s die aan elke voorkeur kunnen worden aangepast. De functionaliteiten van TYPO3 kunnen hierdoor worden uitgebreid naar de persoonlijke wens. De 4500 beschikbare uitbreidingen zorgen voor toepassingen waar u makkelijk gebruik van kunt maken, zoals bijvoorbeeld uitgebreide nieuwsmodules of discussieforums. Naast deze uitbreidingen is TYPO3 een perfect systeem waarmee elk web idee op maat geprogrammeerd kan worden. Hierdoor is er voor elke gebruiker wel een passende online oplossing mogelijk!

Uiteraard claimen veel CMS gebruiksvriendelijk te zijn, maar bij TYPO3 behoort het tot de core van de organisatie. Het programma is door de hoofdontwikkelaar en Deen Kasper Skårhøj in 1998 in het leven geroepen. Dit Deense aspect is zeker in deze tijd nog terug te vinden in dit praktische systeem waarbij alles draait om de internetcommunicatie en het beheren ervan.

Even duidelijk wat krachten van TYPO3 op een rijtje: 

  •  Geen licentiekosten 
  •  Praktisch en duidelijk te gebruiken
  •  Veel verschillende uitbreidingen toepasbaar op uw behoeftes
  •  Makkelijk  online uw website bijhouden
  •  Op maat geprogrammeerde toepassingen

Wat ook kan? Net als Antum bijvoorbeeld makkelijk blogs uploaden. Nooit meer onbegrijpelijke HTML-codes maar eenvoudig een website bijhouden voor iedereen. Altijd fijn, zo is mijn mening.

Bron: www.typo3.nl

Internetbureau Antum