De beste smartwatches van 2015

Ondertussen kennen we allemaal het fenomeen smartwatch wel. Toch is dit moderne horloge nog erg hip en blijven de nieuwe modellen ontwikkeld worden. Maar wat zijn nu de beste/mooiste/meest functionele smartwatches? Hieronder een overzicht van de nieuwste slimme horloges.

Het mooiste design
De Moto 360, een horloge met een ‘ouderwets’ design. Qua design is het precies zoals je verwacht hoe een horloge eruit ziet, maar dan zeer geraffineerd uitgevoerd. Het mooie aan deze smartwatch is dat niet ontzettend sci-fi eruit ziet, maar een simpel stainless steel design heeft. Naast het strakke frontje heeft dit horloge prima specs met een 320 x 290 pixel display, Google Android Wear en ondersteunt het Google voice commands. Daarbij is dit leuke horloge voorzien van Gorilla Glass 3 en is het compleet waterproof. Leuke extra’s is de hart monitor en het feit dat je het draadloos kunt opladen. Dat je notificaties en Google Now alerts van je telefoon kunt zien is fijn.
Kosten: €225,-

De langst verwachte smartwatch
Net als elk Apple product, is de Apple Watch vanaf introductie al een succes. De Apple fans staan in de rij en de specs spreken voor zich. Dit horloge bevindt zich in de bovenkant van de markt. Aan de dure kant, maar het design is dan wel weer mooi. De Apple Watch komt er in 3 varianten: de Watch, Sport en Edition. Hij beschikt daarnaast over een aantal interessante mogelijkheden zoals het besturen van de camera van je iPhone, het aanzetten van muziek of bekijken van een route op de kaart. Het fullcolour display laat notificaties en meldingen van de actieve apps op je telefoon zien. Een zeer vervelend puntje is wel dat de Apple Watch enkel werkt in samenwerking met de Iphone 5 en 6, Android liefhebbers hebben dus niets aan deze smartwatch.
Kosten: van €399 tot €13.000

Smartwatch met beste stembesturing
Vanaf nu kun je met je pols als een Inspector Gadget je hele telefoonlijst afbellen. De Samsung Gear 2 is ideaal als je een goede stembesturing belangrijk vindt. Met deze smartwatch kun je niet alleen als je wilt bellen je telefoon in de zak houden, maar ook als je bijvoorbeeld het weer wilt weten. Ook leuk: het horloge heeft een hartmonitor en een ingebouwde camera.
Kosten: €130,-

De nr 1 overall smartwatch
Pebble is eigenlijk de vader van de smartwatch. De eerste Pebble smartwatch is nog steeds de beste. Waarom? Het heeft de beste prijs-kwaliteit verhouding. Na de eerste smartwatch heb je nu de Pebble Time, de nieuwste Pebble telg. Deze heeft als toevoeging op de vorige versie een kleuren display en een nieuwe software-versie (welke de oude Pebble’s ook meekrijgen).Het horloge laat notificaties zien en een scrollbaar menu. Ook een leuk feitje: de accu van de Pebble Time gaat zeker 7 dagen mee! Naast de Normale Pebble Time is er ook de Pebble Time Steel, de luxere uitvoering. Dit horloge krijg je met een leren én metalen bandje, daarnaast gaat hiervan de accu maar liefst 10 dagen mee.

De normale Pebble Time kun je kopen via Kickstarter voor 160 dollar, de Pebble Time Steel voor 250 dollar.

Wat vindt jij de beste of mooiste smartwatch?

Bronnen: