Rich Snippts / Gestuctureerde data

De meeste websites zijn informatieve websites. Deze websites bevatten vaak enorm veel informatie over van alles en nog wat. Nieuwsberichten, recepten, contactgegevens, producten en diensten. Je kan het zo gek niet bedenken of er wordt op internet over gecommuniceerd en iedereen wil dat Google de informatie oppikt en indexeert. 

Het mooie is dat Google dit ook netjes doet. Vaak weet Google ook nog precies wat voor informatie er geplaatst is. Best knap als je bedenkt dat bijna geen website moeite doet om Google te vertellen wat er nou precies op de pagina's staat.

Google een handje helpen

Door je pagina's op een gestructureerde manier op te bouwen, help je Google hier een handje bij. Je kan via codes vertellen wat er nou precies op je pagina's staat. Met deze codes geef je aan waar een pagina over gaat. Gaat de pagina over een recept? Dan vertel je dat. Staat er een datum op je pagina? Dan vertel je dat. Zo wordt het voor Google een stuk eenvoudiger om je pagina's te lezen.

Gestructureerde data toepassen

Het is eenvoudig om van rich snippets gebruik te maken. Je hebt echter wel enige technische kennis nodig om hiermee aan de slag te gaan. Wil je zelf aan de slag gaan met gestructureerde data? Dan verwijzen we je naar de handleidingen van Google zelf:

Weergave in zoekresultaten

Heb je de codes op de juiste manier toegepast? Dan kan het zijn dat Google je hiervoor beloont door je pagina's verrijkt weer te geven in de zoekresultaten via Rich Snippets. Google weet nu namelijk snel welke informatie er gebruikt moet worden en zal sommige informatie al direct weergeven in de zoekresultaten. Zo kunnen de foto van je recept, beoordelingen of auteur al direct zichtbaar zijn in de resultaten. De optimale gebruikerservaring zorgt ervoor dat je meer bezoekers naar je website trekt. Let wel op: Google geeft geen garantie dat dit gebeurt.

Nu hebben we slechts globaal uitgelegd wat je met gestructureerde websitegegevens kan bereiken, maar er is nog zo veel meer mogelijk.

Internetbureau Antum